PDFŠtampaEl. pošta

Airbrush je postupak nanošenja boje na telo u cilju postizanja pravilno osunčanog tela. Postupak je prirodan i ne zasniva se na hemikalijama već na preparatima dobijenim iz organskih materija. Preparat koji se koristi za samopotamnjivanje je na bazi DHA (dihidroksiacetona) koji je odobren za kozmetičku upotrebu od strane FDA (Food and Drug Administration) od 1973. godine.images1

DHA potiče od rafinisane šećerne trske i šećerne repe. Taman ten nastaje posle reakcije DHA i aminokiselina iz kože. Boja traje oko 7 dana jer se DHA vezuje za površinski deo kože koji se za to vreme zameni dok se unutrašnji sloj kože ne menja.

Preparati koji mi koristimo su bez alkohola, bez ulja, bez parabena, bez alergena i dermatološki su testirani.

 

Ova metoda je idealna za osobe koje žele da postignu taman ten za neku svečanu priliku, a da se ne moraju izlagati dejstvu sunca ili tretmanima solarijumom.

 

Kako se pripemiti za tretman airbrush-om?

 

Ukoliko svakodnevno pri tuširanju ne koristite sunđer za kupanje poželjno je da dva dana pre tretmana (nikako na dan tretmana) uradite piling celog tela kako bi se mrtvi sloj kože odstranio. Posebno obratiti pažnju na kolena, risove, laktove, predeo iznad šaka i oko vrata zato što se tamo nalazi najviše mrtve kože gde bi se boja nepotrebno zadržavala. Brijanje, depilacija ili piling posle nanošenja boje nisu preporučljivi jer se time boja brže odstranjuje, ali neće uticati na stvaranje fleka. Negovana i dobro hidrirana koža je najbolja priprema. Posebno vodite računa o već pomenutim mestima gde je koža suvlja, koristite dobra mleka za telo i održavajte kožu zdravom i elastičnom.

Neposredno pre tretmana potrebno je da koža bude čista i suva. Ne sme se nanositi dezodorans, šminka ili parfem kako ne bi sprečili ravnomerno razvijanje boje. Obucite taman kupaći kostim/donji veš tokom tretmana ili možete biti bez odeće, sve zavisi od vas. Nakon tretmana nosite komotniju i tamnu odeću kako ne bi oštetili boju. Kosa treba da bude podignuta i za vreme tretmana treba skinuti nakit, kako bi boja prekrila čitavo telo.

 

airbrush

Koliko traje tretman airbrush-om?

 

Nanošenje boje i sušenje traju oko 10 minuta. Odmah po nanošenju videćete boju, ali tu je i sloj koji se spira prilikom prvog tuširanja. Ispod tog sloja vaš pigment počinje da se razvija stvarajući taman ten i taj proces traje i narednih 3 do 5 sati. Pun efekat tretmana imaćete naredna 3 do 4 dana nakon kojih boja počinje da bledi ali je i dalje postojana narednih 7 dana. Mesta koja najviše dolaze u dodir sa vodom, kao što su lice i ruke, prva počinju da blede.

 

Kako postupati posle tretmana i produžiti trajanje boje?

 

1. Izbegavajte kontakt sa vodom i preveliku fizičku aktivnost do prvog tuširanja posle tretmana (dok se boja primi)

2. Takođe, ne koristite nikakve preparate tokom prvog tuširanja nakon tretmana

3. Tokom prvog tuširanja, koje treba da traje veoma kratko, videćete da se boja malo ispira – ne brinite, to je sasvim normalno. Nastavite sa tuširanjem, ali što nežnije, dok boja ne prestane da se ispira.

Umesto uobičajnog brisanja, kožu osušiti tapkanjem peškirom.

4. Preporučljivo je koristiti mleko za telo, čak i dva puta dnevno, pogotovu kod osoba sa suvom kožom, kako bi se boja zadržala što duže i ravnomernije.

5. Nemojte raditi piling sve vreme dok imate boju. Ukoliko posle oko 10 dana primetite da se na nekim mestima boja i dalje zadržala, uradite piling ili kožu posle tuširanja dobro istrljajte peškirom.

 

Ako planirate da radite airbrush za svadbe?

 

Ako planirate da radite airbrush za vaše venčanje onda je bolje da uradite srednju boju a ne najtamniju, jer vaš glavni cilj je da postignete prirodan izgled tena koji će takođe izgledati prirodnije na fotografijama. Takođe, mladoženja može da izgleda bledo u odnosu na vaš taman ten, tako da bi idealno bilo da zajedno uradite airbrush. Cilj je da vi i vaš budući muž izgledate najbolje, a to podrazumeva zdrav, bronzani i blistav ten, pa zato pokušajte da ga ubedite da i on uradi tretman.

*Ako nikada niste uradili airbrush onda ne možete biti 100% sigurni kako će vam stajati boja. Zato Vam mi najsrdačnije preporučujemo da uradite probni tretman oko mesec dana pre velikog događaja.

 

Tretman celog tela 1800,00